Team MatchPlay

De scorekaart voor alle 10 holes normaal invullen, wordt gebruikt voor de UG Cup.

 

Kaart inleveren bij mij Ron. Want ik moet op basis van de kaarten het team resultaat berekenen. Voor de UG Cup wordt het gezamenlijk resultaat verwerkt, beide spelers krijgen het zelfde aantal punten toebedeeld.

 

Spelvorm: Team MatchPlay wedstrijd. (Speelvorm Greensome)

 

Bij deze wedstrijd gaat het over 10 holes (2x hole 1). Door 10 holes te spelen is overall een gelijk spel mogelijk. Er zijn overall twee teams nl. ROOD en BLAUW. Een flight bestaat normaal uit tweemaal twee spelers (4 spelers). Indien een ongelijk aantal spelers zijn wordt dit opgelost door één speler te laten spelen tegen twee speler van het andere team. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de speelsterkte. Zodanig dat een gelijkwaardig wedstrijd mogelijk is.

 

De speelkaarten worden ingevuld op basis van het StableFord systeem. Als elk team heeft uitgehold worden de aantal behaalde slagen genoteerd. Hiermee verkrijgt men het overzicht van de matchplay resultaten. De behaalde StableFord resultaten worden met de 10 holes verrekent in een ranglijst. De kaarten behoeven niet in de clubcomputer te worden ingevoerd. Dit wordt in het Excel programma verrekent. Overzicht is te zien op deze website.

 

Op hole 1 wordt een “Longest Putt” gepositioneerd. Hiermee wordt een herkansing gecreëerd omdat hole 1 tweemaal wordt gespeeld. De longest putt geldt uiteraard voor de twee spelers binnen een team.

 

 

Veel speelplezier en maak er wat van.

RoBeZ

Search

Categories

  • Geen categorieën

Copyright © 2013. All Rights Reserved. HomeART RoBeZ