PowerBal

Spelvorm: Powerbal

 

Dit is een ”gewoon” Strokeplay spel, maar met een “variatie” die er uit bestaat dat vooraf op de 1e teebox in onderling overleg op de van te voren aangewezen holes (3x 3 stuks, de Powerbal holes) slechts één speler in de flight afslaat en met zijn drive moet (slecht of goed) worden verder gespeeld. En deze slag telt dan voor eenieder in de flight ook als 1e slag. Hierbij kan het zelfs voorkomen dat een bal te water gaat, dan verder gaan met 1 strafslag. Etc.

 

Bij een flight van vier spelers ligt het voor de hand (2x 4 stuks, de PowerBal holes) aan te wijzen, waarbij dus elk flight lid twee keer ‘de klos is’. De laatste PowerBal hole mag in onderling overleg worden bepaald wie die zal/mag slaan.

 

Daarna speelt iedere speler vanaf de plek die weer wordt gekozen totdat ieder z’n eigen bal op de “GREEN” ligt (geen Fringe). Heeft een speler al z’n bal op de green dan wacht hij. De overgebleven spelers spelen nog steeds van de gekozen plek hun bal. Net zolang tot ook hun bal op de green ligt.

 

Daarna putt iedere speler met z’n EIGEN BAL op de green tot aan het “uitholen”. Voor ieder wordt het aantal Strokes/Slagen genoteerd op de scorekaart. Kaart invoeren in de computer en daarna afgeven bij Ron.

 

Ik bereken daarna het team resultaat. Hoe! Door het totaal aantal bruto slagen te verminderen door het gezamenlijke team HCP. Bij een vierbal flight wordt dit berekent als 3/4. Wie de laagste score behaald is winnaar. Bij gelijk uitslag wordt gekeken naar het laagste team HCP.

 

Veel speelplezier en maak er wat van.

RoBeZ

Copyright © 2013. All Rights Reserved. HomeART RoBeZ