Nieuws

golftasNieuws zijn korte berichten, mededelingen van en voor leden.
De rubriek wordt op veel tijden ververst en geactualiseerd.
 

Zondag 1 februari 2015

 

Het is vandaag op de kop af precies een jaar gelden dat hier weer eens iets nieuws de wereld in wordt geslingerd. In het jaar is wel het een en ander gebeurd. Deels een nieuw bestuur en een wisseling van mensen in de wedstrijdcommissie. De een komt en de ander gaat, met wel of geen plezier belevend aan hun avontuur als wedstrijdleider. Ook is op het gebied van golf-lessen wat veranderd. Inmiddels twee nieuwe golf-pro’s. Met deze twee pro’s is er meer variatie en animo voor de lessen enorm gestegen. Is toch zeker in het belang voor de clubleden. Ook is er een jeugd-competitie opgezet. Deze onderdelen staan niet direct voor de UGC Competitie. Maar we kunnen onze voordelen hier wel uithalen.

 

Zaterdag 1 februari 2014

In de afgelopen twee maanden is er veel gebeurd. Het Sinterklaas toernooi was/is niet helemaal geworden wat de bedoeling was. Het weer was de grootse spelbreker. Halverwege de wedstrijd werd besloten om maar te stoppen. Het regende zodanig dat het niet was te doen. Als een stel verzopen katten in het clubhuis aangekomen, snel met een beker warme chocolademelk weer proberen op temperatuur te komen. (Zie de foto’s). Uiteindelijk is iedereen met een banket- c.q. speculaasstaaf huiswaarts gekeerd. Desondanks was het toch gezellig. De wedstrijd is niet verwerkt is de ranglijst.

 

In januari een Team Matchplay wedstrijd georganiseerd tussen Rood en Blauw. Het was in dit seizoen voor het eerst om zo’n wedstrijd te proberen. Kijken of het aanslaat. Uiteindelijk was het een geslaagd experiment. Dit format wordt zeker in de komende competitie opgenomen. Het team Blauw heeft genadig een pak slaag gekregen, dus zeker een revanche waardig. Uiteraard probeer ik natuurlijk dezelfde team samenstelling te creeëren. Dat zou het meest sportieve senario zijn.

 

Na afloop het jaarlijkse loterij. Hierbij worden de door sponsoren en leden ingebrachte goodies verloot. Hierbij waren ook nog drie golfclubs van ons zeer gewaardeerde overleden collega Fred Prins. Het betrof hier om een houten vier, ijzer één en een chipper te gaan. Degene die de eer hadden om één van deze golfclubs te bemachtiging waren zeer verrukt. Dit vind middels door een trekking van de namen van de aanwezige leden, die slechts één cadeau van de tafel mogen kiezen.

 

Dinsdag 3 december 2013

Het Sinterklaas toernooi van 5 december a.s. wordt/is twee formats in één wedstrijd. Namelijk een individueel resultaat met een team resultaat. Het solo resultaat wordt gebruikt voor de Uniserver Golf Cup en het team resultaat is eigenlijk een dagprijs. Het team met het laagste aantal punten is de winnaar, etc. Als het weer het toelaat zal ook één de leden als zwarte piet ook z’n rondje lopen. Ik hoop dat daarvan genoeg foto’s van binnenkomen.

 

Zondag 22 september 2013

De zomer-competitie vind zich op dit moment in z’n laatste fase. Er zijn nu nog twee wedstrijden te spelen en dan kunnen we de nummers 1, 2 en 3 weer gaan huldigen met hun behaalde resultaat. Zoals de stand er nu voor staat kunnen we weer een nieuwe top 3 in de analen bijschrijven. Dan is het weer zover. Gaan we van start met de winter-competitie. Veel leden hebben er zin in en kijken al reikhalzend uit naar de start. Een competitie met veel spelelementen en toernooien. Dit seizoen wordt een nieuw spelelement geïntroduceerd nl. “Punten Course” een wedstrijd binnen een wedstrijd. Voor  een uitleg ga naar “Competitie”. Bovendien wordt ook nog een loterij georganiseerd. Hiermee zijn leuke (sponsor)prijzen te verdienen.

 

Maandag 29 april 2013

De zomer-competitie is alweer 8 weken onderweg. De ranglijst wordt bepaald op basis van de behaalde StableFord punten. Hierbij gaat het wel om de 8 beste resultaten gerekend over een totaal aantal van 31 wedstrijden. Bij deze opzet hebben de wat hogere HCP-ers wat meer voordeel dan de lagere. De argumentatie is veelal dat je een HCP bezit die bij je speelsterke past. Daar ben ik niet helemaal mee eens want de beroemde term “duikboten” wordt nogal versterkt. Bewust spelen dat je een hoog resultaat haalt maar evt. zonder verlaging van je HCP. Heb je de volgende keer weer een kans, etc, etc. Een Strokeplay systeem is eerlijker, want dan moet je echt je slagen maken. En dan zie je, juist de hogere HCP-ers, toch wel flinke moeite hebben om bij de beste te komen. Ik heb mijn opzet voor de nieuwe winter competitie iets aangepast. Het komt meer in overeenstemming met de speelsterkte van iedere speler op basis van het Strokeplay-systeem. Deze lijst is zeker totaal anders. Hoe deze ranglijst wordt samengesteld d.m.v. de nieuwe elementen is verder te lezen onder het kopje “Competitie”.

 

Dinsdag 19 maart 2013

De website heeft een update doorgemaakt. Deze is voor zolang het duurt de definitieve site opbouw. Veel leden hebben een enkele of meerderemalen deze al bezocht. Ik heb de indruk dat voor het komende seizoen (startend in oktober) een ieder deze gaat bezoeken om voor standen en allerleihande zaken, even gaat snuffelen.

 

Donderdag 28 februari 2013

Het winterseizoen met de Uniserver Golf Cup is weer ten einde. Voor de uitslagen ga naar pagina ″Uitslagen en Overzichten″ met de Wall of Fame.

Het was me een waar genoegen om dit weer voor jullie te verzorgen. Ik hoop dat we er ″allemaal″ weer bij zijn bij de volgende competitie. Tot oktober 2013.

Ron Bezuur (RoBeZ)

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved. HomeART RoBeZ